Patruljetur til Oslo

 

 

23. mai 1990

Kjære dagbok,

Du kan tro jeg har hatt det kuult i dag! Vi skulle på patruljetur i dag. Bussen gikk fra skolen 8.30 og hvis ikke Ina og Kirsten hadde løpt etter Celine hadde Cell forsovi seg helt. Ha, ha! Bussturen innover var kuul.

Vi satt bakerst i bussen hele gjengen, for Pelle hadde holdt av plass til oss. Hanne, Ragna, Hilma og Tine + moms blei skikkelig sure. Men tenk, jeg satt bak uten å bli kvalm! Ganske stolt av det. Det var kjempegøy å sitte der. Vi vinka til alle vi så.

Da vi kom fram til Akershus festning gikk Ina nesten berserk. Hun fikk nemlig øye på noen hester! Men vi fikk da dratt`a vekk derfra. Vi gikk til kanonene og Nora og Bente tok bilde av meg, Ina, Bård Inge, og Jim-Idar. Så balanserte vi på kanten ved kanonene. Så gikk vi til politistallen. Det var ikke så gøy.

Så dro vi til Holmenkollen. Der spiste vi på kafeteriaen. Etter det skulle jeg og 11 til opp i Holmenkollbakken. Vi tok heis opp til ca. midten, men så måtte vi ta trappa resten. Da vi kom til toppen var jeg helt mo i knæra! Jeg fikk nesten klaus der oppe for det var skikkelig varmt der. Så tok vi trapp og heis ned igjen. Da vi kom ned var jeg fortsatt helt skjelven.

De som ikke ble med opp hadde visst hatt det "veldig gøy"! No`n pakkiser* hadde omtrent knadd seg sjøl og sagt: Kom hit da! Kåte griser. De hadde løpt etter Hilma og dratt ho i beina. Da vi kom ned satt det en hvit som var venn med pakkisene på fjellet og kastet ned èn stein. Jeg blei nesten imponert, ass!, og det sa jeg til`n óg! Så da vi gikk lagde jeg trutemunn til`n og han blei flau.

Så dro vi for å se "Se, han snakker".

 

På veien dit vinka vi som desperate og forelska oss i mange. 


Da vi kom til kino´n vela jeg, Ina, Bente, Cell, Kirsten, Nora og Madelene rundt for å se på kjekke gutter. Og jammen havna det noen foran oss. Hilma satt og skreva og døtta til stolene foran og sparka nesten en av guttene i hue. Hjemturen vinka vi til vi kom ut av by`n. Da prøvde vi i baksetet å sove, men mislykka.

Så blei jeg kvalm og satt meg med mitt foran.

KUULT!

Hadet!


Disclaimer: Av hensyn til personvern har jeg endret navnene til de medskyldige i min fortid!


* Herreminhatt, UNNSKYLD for min uvitenhet i en alder av 13! Til mitt forsvar hadde jeg vel knapt sett en farget person i nærmiljøet på den tiden. Har siden vokst av meg den stygge ordbruken og sier nå heller "person fra for meg ukjent opprinnelsesland med en anelse dypere tone i huden".  Man er da politisk korrekt. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona Korsell Bønke

Mona Korsell Bønke

39, Oslo

Dette kommer til å bli sånn passe deilig pinlig! I nåtiden er jeg en 39 år gammel mamma til verdens beste "Frøken Darius" og samboer til dansken, som er bonusfar til 6-åringen. En moderne familie med andre ord. Ikke noe spesielt med det, vi er sånn passe jugete og rosa på Facebook, ispedd en god dose selvironi og "stygge sannheter" som så mange andre. Men det er ikke det vi skal snakke om her! La meg ta deg med tilbake til den gang jeg var en guttegæærn tenåring med hormoner som kunne fått en hardbarka sjømann til å gå planken. Hold på hatten og stålsett deg for de kommende grimaser som fjeset ditt ufrivillig vil utsette deg for, dette er rått og usensurert. Velkommen inn i hodet til en veldig forelska tolvåring. En EKSTREMT forelska tenåring. Som til tider dykker ned i de mørkeste avkrokene av sinnet og føler som om alle nervetrådene lå utenpå. Som nok aldri trodde hun skulle dele disse tankene med noen. Så feil kan man ta! Klem fra Mona

Følg meg! Follow My VisioListMy VisioList

Kategorier

Arkiv

hits