Bryllup i verktøykassa!

 

 

8. november 1990

 

Det manglet ikke på fantasien i 14-års alderen, og jeg har alltid likt å skrive, så da jeg hadde tentamen i norsk skrev jeg denne stilen:

Det var en gang en veldig ulykkelig hammer. Han var bunnen av forelskelse stormforelsket i en skrutrekker, men følelsene ble ikke gjengjeldt. Skrutrekkeren, som var en fin dame, ofret ikke engang et blikk på den "ufine" hammeren. Dette bestemte hammeren seg for å gjøre noe med.

Han begynte å kle seg som en herre. Han gikk som en konge og han hadde manerer som en fyrste. Da han hadde gått slik en stund begynte det å skje saker og ting. Alle damene i verktøykassa la merke til den "nye hammeren". Det beste av alt, var at skrutrekkeren hadde sett ham, og jammen falt hun ikke for denne galante hammeren.

Da de hadde gått og smugtitta på hverandre i lang tid, tok hammeren mot til seg og spurte om hun ville gå en tur med ham. Jo, det ville hun gjerne, og hjertet hennes gjorde et ekstra hopp da han tok armen hennes. De gikk en lang tur og bare så på hverandre og var lykkelige. Etter en stund spurte hammeren forsiktig: "Vil du bli min framtidige kone, vakre frue?" "Å ja, det vil jeg gjerne!" svarte skrutrekkerfrua lykkelig.

Så ble det planlagt et stort bryllup i verktøykassa. De to turtelduene skrev innbydelser fra morgen til kveld i 3 døgn. Alle i hele verktøykassa var velkomne. Det var dekket 300 langbord fulle av mat og annet snadder. Gavebordet var 15000 m langt, og det bugnet av fantastiske gaver.

Bruden var et syn! Hun hadde kritthvit kjole med et slep på 3 m. Hun hadde et slør som var 2 m langt og en brudebukett ingen noensinne hadde sett makan til! Når hun gikk fram til alteret fulgt av sin far, gispet alle over hvor vakker hun var. Da presten meldte dem for rette ektefolk å være, gråt både bruden og brudgommen av lykke.

Og så levde de lykkelig til sine dagers ende!

Hammeren Zorro (?) og hans fine fru Skrutrekker  © Mona Korsell Bønke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona Korsell Bønke

Mona Korsell Bønke

39, Oslo

Dette kommer til å bli sånn passe deilig pinlig! I nåtiden er jeg en 39 år gammel mamma til verdens beste "Frøken Darius" og samboer til dansken, som er bonusfar til 6-åringen. En moderne familie med andre ord. Ikke noe spesielt med det, vi er sånn passe jugete og rosa på Facebook, ispedd en god dose selvironi og "stygge sannheter" som så mange andre. Men det er ikke det vi skal snakke om her! La meg ta deg med tilbake til den gang jeg var en guttegæærn tenåring med hormoner som kunne fått en hardbarka sjømann til å gå planken. Hold på hatten og stålsett deg for de kommende grimaser som fjeset ditt ufrivillig vil utsette deg for, dette er rått og usensurert. Velkommen inn i hodet til en veldig forelska tolvåring. En EKSTREMT forelska tenåring. Som til tider dykker ned i de mørkeste avkrokene av sinnet og føler som om alle nervetrådene lå utenpå. Som nok aldri trodde hun skulle dele disse tankene med noen. Så feil kan man ta! Klem fra Mona

Følg meg! Follow My VisioListMy VisioList

Kategorier

Arkiv

hits