Hikke. Hoste. Og litt uvitenhet.

 

FØLG MEG PÅ FACEBOOK

 

Skjønhaug
18. januar 1992

Kjære Håvard...

Hva med å beære Skjønhaug et lite besøk? Det ville ikke skada! Tvert i mot. I dag skjedde det noe rart. Først sa Silje at hvis jeg stoppa å hikke så skulle jeg få en femmer. Men det virka ikke, og det gikk da hun sa at hvis jeg ikke hikka mer så elska du meg! Jeg stoppa med en gang!!! Hope it means something!

Å, jeg hoster så ille jævlig! Jeg hater hoste. Bare jeg blir bra til nyttårsballet, ellers dør jeg! Vel, ikke helt da, men... Lurer på om du tør å by meg opp? GJØR DET, PLEASE!!!

Jeg elsker deg!

Klem, Mona

 


 

Oslo
20. april 2016

Kjære 15-åringe meg,

Fakta om hikke

Hikke (latin: singultus) er en spasmisk kontraksjon i diafragma, gjerne flere ganger i minuttet. På medisinsk terminologi kalles dette «synkron diafragmatisk vibrasjon», forkortet SDF (fra engelsk synchronous diaphramatic flutter).

På lekspråk vil dette si at en plutselig luftstrøm inn i lungene fører til at epiglottis lukkes og man får et «hikk» som tegn på at luftstrømmen stopper opp.

Det finnes to typer hikke: kortvarig og langvarig.

Kortvarig hikke er vanligst og varer normalt i noen til flere minutter. Den kan ofte utløses i spesifikke situasjoner som ved inntak av kaldt drikke, varm eller sterk mat, alkohol, ved rask spising, raping, kraftig latter eller hosting (fordi hikstingen får luft til å entre magesekken), noen situasjoner hvor en røyker og man får en unormal inhalering av tobakksrøyk, eller press på mellomgulvsnerven eller andre anatomiske strukturer.

Den kortvarige hikken går over av seg selv, men det finnes en rekke kjerringråd. Blant de vanligste er det å stå fremoverbøyd og drikke et glass vann fra glassets borterste kant. Å bli skremt eller å holde pusten, eventuelt mens man drikker noe sies også å fungere. Det skal også fungere å konsentrere seg hardt om et eller annet eller å lukke ørene ved å presse med en finger på hvert øre samtidig som man svelger en munnfull vann (litt av gangen, ca. 10?20 ganger).  (Kilde: Wikipedia)

Eventuelt kan løfte om noe du ønsker deg mer i verden også gi deg sjokk nok til å stoppe å hikke. Just sayin`.

 

Klem, Mona

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona Korsell Bønke

Mona Korsell Bønke

39, Oslo

Dette kommer til å bli sånn passe deilig pinlig! I nåtiden er jeg en 39 år gammel mamma til verdens beste "Frøken Darius" og samboer til dansken, som er bonusfar til 6-åringen. En moderne familie med andre ord. Ikke noe spesielt med det, vi er sånn passe jugete og rosa på Facebook, ispedd en god dose selvironi og "stygge sannheter" som så mange andre. Men det er ikke det vi skal snakke om her! La meg ta deg med tilbake til den gang jeg var en guttegæærn tenåring med hormoner som kunne fått en hardbarka sjømann til å gå planken. Hold på hatten og stålsett deg for de kommende grimaser som fjeset ditt ufrivillig vil utsette deg for, dette er rått og usensurert. Velkommen inn i hodet til en veldig forelska tolvåring. En EKSTREMT forelska tenåring. Som til tider dykker ned i de mørkeste avkrokene av sinnet og føler som om alle nervetrådene lå utenpå. Som nok aldri trodde hun skulle dele disse tankene med noen. Så feil kan man ta! Klem fra Mona

Følg meg! Follow My VisioListMy VisioList

Kategorier

Arkiv

hits